sobota 16. júna 2012

Rerooted Barbie Basics 002 - No. 14 - prevlasená :)



Tak tu je kočka prevlasená, najprv krátky zostrih a potom už s blond vlasmi.




Zelenoočka :)




13 komentárov:

  1. Veľmi pekná premena. Louboutinke pasujú blond vlasy:-) Nenca rada by som sa Ťa opýtala, potrebovala by som poradiť. Založila som si nedávno paypal účet. Zatiaľ som ešte nič zo zahraničia nenakupovala, ale stále neviem ako je to s clom a celkovo s nákupmi z USA? Ty už si v tom predsa len zbehlá. Díky za odpoveď;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)
      Čiže už máš aj aktívny paypal, super :)
      DPH ani clo po mne zatiaľ nechceli na pošte vôbec platiť, takže ti s týmto neviem pomôcť. Viem len, že keď to budú chcieť zaplatiť, určite sa ozve náš štát :D.
      Kupovala som asi za max 80 dolárov, a dokonca mi stále nie je jasné, že či sa do sumy, z ktorej sa má platiť daň a clo zaratáva aj poštovné.
      Nakupovala som zatiaľ len cez ebay, tam sa treba orientovať podľa hodnotenia predávajúceho, najlepšie je kupovať od "top rated seller" alebo si prečítať feedback, či je dôveryhodný.
      Poštovné first class mail international je lacnejšie a je to v podstate klasifikované ako listová zásielka, balíček sa nedá sledovať cez tracknummber, priority mail international je drahšie, ale má tracknummber, čiže sa dá sledovať dokonca až po príchod na poštu Slovenskú :)
      Myslím, že do balíčka za poštovné okolo 35 dolárov sa dajú poslať až 3 barbie v klasických krabiciach - vždy sa treba dohodnúť s predávajúcim.
      No a obdobne je to aj od predajcov - firiem, najviac mi je ľúto, že priamo Barbiecollector neshipuje na Slovensko.
      Keď budeš chcieť priamo poradiť aj s nejakým nákupom, kľudne mi pošli mail - link a otázky - na môj mail nenauli@gmail.com
      :)

      Odstrániť
    2. Si veľmi zlatá. Zatiaľ nič neobjednávam, ale v priebehu ďalších dvoch mesiacov, to bude aktuálnejšie:-) A o Barbiecollector som to vôbec netušila. Tajne som dúfala, že DOTW Havaj by sa dala cez nich objednať:-( Keď budeme chcieť ešte poradiť, určite Ti pošlem mail;-)Zatiaľ srdečne ďakujem:-)

      Odstrániť
  2. Mary, barbiecollector.com posiela len do USA a Kanady alebo tak, že máš nejakého kamoša, ktorému to príde a ten Ti to pošle, na takom princípe funguje veľa európskych zberateľov.

    Malo by to tak byť, že clo neplatíš do 150 eur. DPH by sa malo platiť už, keď zásielka presiahne 22 eur bez poštovného. Avšak ja som to platil zatiaľ len raz.:) A to sa mi ozvala colnica.:) Totižto často sa stane to, že predajca namiesto skutočnej ceny a obsahu uvedie falošný. Trebárs kupoval som Chobotničku, stála 35 dolárov bez poštovného, ale na krabici bolo akčná figúrka 5 dolárov.:) Iní predajcovia označia balík ako darček, tým pádom sa zas znižuje riziko DPH. Avšak ja som nikdy takéto veci nežiadal po predajcoch, urobili to sami. Ale veľa predajcov by sa urazilo, keby si to od nich vyžadovala, takže radšej to nerob.:)

    Čo sa týka ebayu, vždy si pozri všetky možnosti poštovného, ktoré predajca ponúka, občas sa stáva, že ako náhle si otvoríš ebay, už pri každom tovare, ktorý posielajú do SR sa Ti zjaví poštovné, avšak niekedy je to priority mail (to drahšie), ale predajca ponúka aj 1. triedu (lacnejšie). Treba si dať pozor. Niektorí predajcovia ponúkajú aj vybalenie z krabice, aby si ušetrila na poštovnom (samozrejme Ti zabalia všetko príslušenstvo). Kupujem len od 100% pozitívne hodnotených predajcov. I keď občas som kúpil aj od nižšie hodnotených.:)

    Ja najnovšie z ebayu kupujem len holé alebo staršie bábiky. Nové si kupujem priamo od zberateľov z facebooku.:)

    Čo sa týka Havaju, bude určite aj na ebayi.:)

    Pokojne môžeš poslať aj mne mail : holikzv@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som kupovala aj od 98 % hodnoteného predajcu, najdôležitejšie je, že nemá negatívny feedback, resp. len taký, čo vznikol nedopatrením - vždy sa dá prečítať, prečo nebol hodnotený pozitívne. A predáva dlhšiu dobu na ebay viac vecí.

      Ľubo, dá sa kupovať aj cez FB zberateľov ? Ako ?

      Odstrániť
    2. Ľubo, veď aj Teba som sa chystala troška otravovať. No, bola som naivná s Barbiecollector:-D Mama mala vzdialenú jednu rodinu v Kanade, ale s tou už nie je vyše 20 rokov v kontakte, takže iného priateľa v USA alebo v Kanade nemám:-D
      Díky za podrobné informácie. Určite, keď to bude aktuálne, poprosím Ťa o radu;-)

      Odstrániť
  3. A teraz k prevlásneniu.:) Vyzerá to úžasne, veľmi jej to pristane, ale viac sa mi páči jej pôvodná farba vlasov.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) mne sa asi obe rovnako, hlavná je tvárička a perfektná maľba :)

      Odstrániť
  4. Já jsem věděla, že jako blondýnka bude nádherná. Moc se mi líbí kombinace zelených očí a světlých vlásků. Vybrala jsi skvělý odstín :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) ďakujem, odtieň bol skôr šťastie že tak sadol, som spokojná :D

      Odstrániť
  5. Nádherná, ideální je mít obě verze:-))

    OdpovedaťOdstrániť