pondelok 15. októbra 2012

Barbie Basics 003 No. 8

S Indiou mi prišla aj Mbili. Teším sa, keď jej ušijem niečo v žltých farbách a už má aj látku na šaty kúpenú - nižšie na fotke bude.
Trocha popíšem aj kvalitu bábik, na ktorú ma upozornil Ľubo.
Moje bábiky sú našťastie v poriadku, ale link od Ľuba na Indiu od jedného zberateľa
http://www.flickr.com/photos/nikolay_nanev/8000505253/in/photostream
poukazuje na dosť slabú kontrolu kvality Mattelu pri výrobe.
Jeho India má vraj hlavu plnú lepidla - na fotkách ju má voľajako divne sploštenú z bokov, málo vlasov a divnú substanciu na vlasoch, ktorá ich robí akoby mastnými.
Veľa z nových bábik má túto "gebuzinu" vo vlasoch a ťažko sa odstraňuje (ja ju vymývam mydlom na viac krát). Väčšinou sú takéto tmavovlasé bábiky (vďaka bohu Priscilla nie, vtedy to ešte na vlasy nedávali :)
Asi chce Mattel dosiahnuť efekt ťažších vlasov pri tmavovláskach, neviem :o
Zato šaty Indie sú vypracované veľmi kvalitne, všetky okraje sú začistené, takže sa nič nepára.

Pre porovnanie - moja blondínka Aphrodita BB003 má vlasy čisté, ale zase také kvantum, že jej cestičku zasadili o rad nižšie ako lem vlasov po obvode hlavy. Keby som sa rozhodla ju prevlasiť, tak má na čele dieru (akoby ju niekto odstrelil :):):)
Asi by bolo vhodné, keby sa zákazníci Mattelu začali trocha sťažovať, možno by sa niečo zmenilo. Ale pochybujem, že by brali do úvahy námietky nejakého európana.

A teraz už k Mbili. Pôvodný účes sa mi nepáčil, aj keď po odstránení sieťky na vlasy jej účes ostal pekne držať. Ale taká bambula na hlave :) sa mi naozaj nepáčila.
Našťastie bol účes urobený systémom najprv cop a potom natáčky, tak sa vlasy ľahko dali po prameňoch česať smerom nadol a korienky som preliala vriacou vodou aby jej neodstávali dohora od hlavy.
Ostal jej pekný afro-účes.
Oproti Mbili BB 002 je o odtieň tmavšia a vyzerajú ako sestry. A teraz fotky.







Krásavica :)


18 komentárov:

  1. aj tak je nadherna, aj ked mne sa celkom ten afro uces pacil na fotkach, skoda, ze si ju tak neodfotila s tym povodnym ucesom na porovnanie :D a v tych plavkach je uzastna :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) keby bola ta bambula menšia ako jej hlava, nevyzeralo to realne. Je nadherna :)

      Odstrániť
  2. Moc gratuluji, je krásná. Má skvělou malbu i vlasy a čokoládka se vždycky hodí ;-)
    S těma výstupníma kontrolama to je asi všude stejné, flákají to čím dál víc a výsledný produkt přitom stojí víc a víc peněz. Měli by se stydět a víc se snažit, ale toho se asi nedočkáme :-(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)
      Áno, ceny zvyšujú a kvalitu znižujú.

      Odstrániť
  3. Je nádherná, rozdělání culíku ji jednoznačně prospělo, gratuluji k úlovku.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Gratulujem, je to kočka. Mne sa páči viacej ako jej "sesternica" z BB2. Vlasy a účes po úprave vypadá omnoho lepšie. Teším sa na šaty, látka je veľmi pekná.
    Mattel by si mal vstúpiť do svedomia. Ale v dnešnej dobe chcú všetci zarábať veľa a to aj často nečestnými praktikami:-(
    Mne sa zase pri 5tich BB stalo, že mali od výroby upálené vlasy po šití. Niektoré pramienky po oslobodení vlasov z polovice odpadli:-(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Mary :)
      Ja som obom rada, mne sa Mbili z BB002 páči rovnako, každá je iná, aj maľbou aj odtieňom. Určite ešte nejaká Mbili pribudne.
      Tak ako píšeš, dnešným firmám záleží len na zisku.
      Tie vlasy to mali aj moje niektoré, našťastie nie celé pramene. Oni ich zošijú a to nejako preseká aj vlasy. Mohli by zberateľské začať upevňovať stužkami ako FR.

      Odstrániť
  5. gratuluji, je nádherná :-) sice se mi celkem líbil její původní účes, ale tento se ti také povedl, také neztratila nic ze své krásy ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, účes sa dá ešte stále urobiť aj pôvodný :) už som to skúšala :D

      Odstrániť
  6. Je nádherná. Exotická krasavice.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. No, je nádherná. Aj ja som ju chcel.:) Páči sa mi aj originálny účes a aj Tvoja verzia.:) Jej odtieň pleti mám najradšej.:) Ja mám našťastie basics v dobrom stave a Chile vyzerá tiež fajn.:) Páči sa mi aj oblečenie, čo si jej dala. Tú osmičku z dvojky mi neukazuj, lebo ju pôjdem do Dráčika kúpiť. :D:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už máš Chile? Fotky si ešte nedával na blog, či ? :) Som zvedavá.
      Odtieň pleti je super, presne o stupeň tmavší ako má BB 002 osmička.
      Osmička z BB2 je super, mne sa na nich páčia maľby, keď nemajú červené pery, a na tej foto, keď bola prevlasená na Rihanu bola krásna.
      Fajn že ich máš všetky v dobrom stave. Nič nie je horšie, ako keď mi príde cez ebay kúpená bábika a má nejaký nedostatok. To sa vždy riadne nahnevám.
      Dávam si na to teraz veľký pozor. Našťastie priamo z Barbiecollector mi prišli úplne v poriadku obidve. Už by konečne mohli shippovať aj do Európy.

      Odstrániť
    2. Áno, ešte zatiaľ som nedával na blog, ale bude mať asi až 2 predstavujúce články.:) Mne sa červené pery na prvej osmičke páčia veľmi. Ružové v súčasnej dobe nie sú až také vzácne.:) Nedostatky na bábikách sú hrozné, to je vždy riziko. Z bc.com sa snažia posielať kvalitné kusy, pretože tam sa stáva, že ak pošlú chybný kus, tak hneď im to tí ľudia vrátia a žiadajú náhradu. :D Pri playline vraj už posielajú aj k nám, ale Lenka písala, že od nej chceli 70 dolárov za poštovné.:(

      Odstrániť
    3. Hm, takže priamo z BC sa oplatí kupovať. 70 dolárov je riadne veľa, ale asi to chceli poslať poistené a s track number. A pritom stačí úplne first class.

      Odstrániť
  8. Krásná Mbili, má moc hezkou malbu a pěkně jsi jí upravila vlasy. Už jsem četla na jiném blogu, že má na hlavě podivnou bambuli, která nedrží :-(. Moc hezkyy jsi ji oblékla - líbí se mi první a originál outfit. Oceňuji srovnávací foto s Mbili z druhé řady Basics :-).

    OdpovedaťOdstrániť