pondelok 7. októbra 2013

Holly a niečo nové do šatníka

Toto je už 6ty článok venovaný Holly :) Nabudúce niečo ušijem Korinne :-/ aby sa nepovedalo :)
Vymýšľať oblečky pre Holly ma baví, síce zanedbávam Mattelky, ale poprípade niečo zdedia od nej. Nestihla som pošiť všetko, čo som mala v pláne. Zatiaľ má nové šaty, tričko kvietkované, legíny, sveter a odvčera aj čiapku - takú pokusnú. V pláne mám ešte kabátik, šaty, sveter s kapuckou - pletený, lepšiu čiapku, kabelku. No a potom mám akú takú víziu, čo by som ušila Korinne.

Všetko je šité podľa pôvodných strihov, vždy len trocha upravených. Strih na kabelku ešte budem musieť dokresliť a pridať. Svetrík je podľa Jitkynho návodu, ale len hladko pletený a zošívaný (inak neviem pliesť :)






Fotiek je trochu viac, na hojdačke aj lavičke, ktoré som narýchlo vyrobila.



















16 komentárov:

  1. Koukám, jak se Holly parádně rozrůstá šatník, super kousky :-) A dostala i lavičku a houpačku, ta se má :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) ďakujem, baví ma pre ňu šiť, je vďačný model :D, lavička má tiež využitie, minule som na nej mala mobil položený :)

      Odstrániť
  2. Včera jsem si všimla fotek na flickru a mnoho jsem si jich dala do fav. Ušila jsi Holy úžasné kousky. Máš to všechno tak perfektní, že jen koukám a závidím, protože já se tak blízko kraje prostě nedostanu i kdybych se stavěla na hlavu. Šatičky jsou mým favoritem, spolu s tričkem a kabátkem. A opět nemůžu spustit oči z té dokonalé kabelky. To jsi šila na stoji? Máš ohromně šikovné ruce.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jee, ďakujem :) Mne tak krásne šije ten starý stroj Veritas, čo som kedysi predstavila v článku. Súčasné stroje majú moc mohutnú patku a zúbky, vôbec to tak pekne neberie látku. Mne našťastie mamina prepustila tento starý stroj, no a bez neho by to tak pekne nešlo. Kabelka je na stroji, pridám strih, už som postupne začala prekreslovať niektoré. Ďakujem Jitka

      Odstrániť
  3. krasne kusky... ja teraz babiky zanedbavam, ale ich cas pride :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) pozerala som, že teraz šiješ taštičky, štrikuješ, háčkuješ :)
      Freji niečo tiež vymysli, ona je krásna bábika ;)

      Odstrániť
  4. Krásné oblečko a ta lavička Leni, ta je úžasná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, už si to pýtalo nejakú lavičku do záhrady, niekedy spravím aj hojdačku takú tú väčšiu :)

      Odstrániť
  5. Wau, wau, ja nemám slov. Holly sa má u Teba ako kráľovná. Mala by si jej asi postaviť aj vlastný šatník:-D Úplne najviac sa mi páči v šatách s kvetinovým tričkom a vo svetríku s prekrásnou čiapkou. Na takú by si nám raz mohla dať návod.
    Lavička a hojdačka to sú už len čerešničky na torte. Skvelá a bezchybná práca, Lenka;-) Vždy sa na tvoje články teším, nikdy sa u Teba nenudím:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D ďakujem Mary, strih bude, ešte ho upravím a pridám. Už som začala s nejakými strihmi, prekresľujem ich a scanujem. A rozmýšľala som, že na kabelku aj čiapku dám aspoň krátky návod. Ďakujem to som rada :)

      Odstrániť
  6. Tedy, Ty jsi pořídila Holly skvělou podzimní garderóbu, jen co je pravda!
    Holly zřejmě bude "čepicový" typ, protože jí velmi sluší. Moc hezky jsi jí outfity sladila, sluší jí opravdu všechny, tady nemám favorita:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) snažila som sa, niečo nové som pošila, niečo zo zásob. Áno, čiapky jej určite svedčia. Ďakujem :)

      Odstrániť
  7. Moc se ti to povedlo. Holly je nádherná a tvé outfitky její krásu úžasné podtrhly. Mám ráda panenky s krátkými vlasy - pokud teda mají pěkný střih a to Holly má. Ten svetřík se ti moc povedl. Je takový ženský a ležérní. Taky bych se přimluvila o střih na čapku, ale klidně třeba i na ty úpletové šatky. Mám podobný materiál, ze kterého by se to dalo spíchnout. Miluju tvoje střihy. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) svetrík viem len takto pliesť, ale aspoň s oháčkovaným výstrihom vyzerá lepšie. Strih bude na čiapku, kabelku a ešte nejaké. Šaty aj to tričko robím stále podľa strihu na tričko, resp zadný diel kabáta (toho ružového). Stačí len prehĺbiť výstrih zpredu, zozadu, bez rukávov. Veľa variácií z tohto jedného strihu robím :) Ďakujem Anička

      Odstrániť
  8. Krásné oblečení, krásná Holly, krásné fotky :-) Zde člověk vždy oko potěší :-)

    OdpovedaťOdstrániť